Jan-Erik och hans fru Lisbeth Andersson har länge varit intresserade av veteranbilar och dess historia. De äger två stycken bilar, Lotus cotina och Cortina GT. Bilarna införskaffade de år 1983 och 1994 och har sedan dess visat upp sina bilar på fler än hundra bilmöten/träffar.
          
                                                                  Jan-Erik & Lisbeth Andersson
 
 
Bild från Nostalgia 2005
 
Paret Andersson bodde i ett hus utanför Staffanstorp men de kände för några år sedan att det var dax att flytta till mindre. Då fann de en lägenhet i lilla Harlösa, byn på landsbygden där inte fler än 800 invånare bor.
Herr Andersson ville tillföra något i den annars så lugna by och ville samtidigt göra något han tycker mycket om. Så med ett halvår av förberedelser annordna han sin första bilträff 9 augusti 2011.
 
Träffen blev mycket uppskattad med en hel del olika bilar, mycket folk och såklart rally-tipsrundan där de med bilar kunde testa på sina kunskapet med en tur runt i harlösa med omnejd. Mycket fina priser blev det för de som kammade hem första, andra och tredje-platsen med priser från lokala sponsorer.
 
                                
   Bilträff 2011
 
Nästkommande år satsade Jan-erik på lite mer än bara en träff. År 2012 blev det inte en utan hela fem bilträffar med start 5 maj fram till 1 september där träffarna var första lördagen i varje månad. Vädret spelade roll i dessa träffar då det under två träffar regnade och det märktes direkt då en del bilar lös med sin frånvaro, men vissa trotsade vädret och kom ändå. Trots regn på några träffar blev de andra lyckade och många tyckte detta var en rolig, trevlig och bra idé.
 
                               
   Bilträff 2012
 
Vi är nu inne på 2013 och Jan-erik började redan 2012 fundera på nya saker han kunde tillföra till sina träffar.
Han kom på idén med tematräffar till sina möten, något han hoppas kommer fungera bra. Den 4 maj hade de första mötet för i år, med tema Saab. Fler än 10 Saabar dök upp och såklart flera andra modeller och märken. Solen sken, folket var nöja och korvarna sålde som smör i solsken. Även bakluckeloppis hade de där folk från byn kom med sina saker de ville sälja.
 
                               
   Bilträff 2013
 
Det är jätteroligt att fler och fler hittar hit till Harlösa.
 
2014 var ett toppenår där vi hade många som ställde ut sina fordon och vi hade många trevliga besökare. Vi hade 5 st träffar mellan maj till september. Den sista träffen 2014 i september fick vi flytta våra bilträffar ett stenkast bort. De skulle nämligen börja bygga bostadshus på gröningen vi alltid höll till på. Harlösa är en liten by men vi lyckades hitta en plats för våra träffar och det fick bli bredvid idrottsplatsen, vid boulebanan.
 
                                                                      
                                                                             Bilträffar 2014
 
 
2015 var här och det var återigen dags för årets träffar. Mellan maj och september anordnade vi bilträffar och detta år gick bra det med. Tyvärr fick vi ställa in en träff pga oväder. Men de andra bilträffarna blev uppskattade!
 
                                                                      
Bilträffar 2015
 
 
 
Vid skrivandes stund planerar vi inför årets träffar. 2016. Detta år har vi bestämt oss för 2 träffar just för att kunna satsa helhjärtat på dessa två träffar. Vi hoppas våra besökare blir nöjda.
 
                        
 
Med vänlig hälsning. Jan-Erik och Lisbeth Andersson

Kommentera

Publiceras ej